Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
alexBel
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 13:56 Заголовок сообщения: Летапісны Кречут - Крычаў |
|
|
Гэта мая першая паездка з новымі дэвайсамі))) перад самым новым годам я нарэшце набыў добры фотаапарат, а пасля - планшэт з навігатарам, так што цяпер я быў у поўным узбраенні))) Задумка з'ездзіць у Крычаў з'явілася ў мяне яшчэ ўвосень, даўно гатовы быў маршрут, вывучаны расклад руху прыгарадных цягнікоў і аўтобусаў, але я ўсё адкладаў. Я апраўдваў сябе мноствам спраў і дрэнным надвор'ем, хоць сапраўдная прычына была банальна простая - лянота. І ў адзін цудоўны панядзелак, заўважыўшы сонечны прагноз надвор'я на суботу, я вырашыў - пара. Загадзя набыў білет (ведаю сябе, калі не куплю, зноў не паеду) і рана раніцай 23 лютага я сядзеў у дызелі і адчайна сябе шкадаваў. Праз 2 гадзіны і 20 хвілін Крычаў вітаў мяне добрай сонечнай раніцай.
Чыгуначны вакзал
Воданапорная вежа каля Чыгуначнага вакзала.
Спачатку я думаў, што вежа дарэвалюцыйная, але пазней аказалася, што пасляваенная ... дакладна такую ж вежу я бачыў у Чавусах і ў Шклове (праўда ў Шклове дах прасцей) і яшчэ быццам бы у Быхаве таксама.
Цэнтр, Уваскрасенская царква. Гэты кадр гаворыць сам за сябе)))
Пасля я накіраваўся на замкавую гару. Там я пазнаёміўся з вельмі цікавым чалавекам - а. Андрэем. Я вельмі рады, што ў праваслаўных цэрквах з'яўляюцца маладыя, энергічныя настаяцелі. Ён пацікавіўся ў мяне адкуль я прыехаў і з якіх крыніц я даведаўся пра царкву. А пасля а. Андрэй распавёў мне гісторыю Крычава, замкавай гары і Мікалаеўскай царквы, паказаў руіны замкавай вежы. На пытанне ці можна фатаграфаваць, ён усміхнуўся і адказаў: «Ну канешне можна!».
Дарэчы, на глобусе пазначана: «По сведениям из других источников, церковь была сожжена в 1943 г. и построена заново в 1944 г.» настаяцель Андрэй пацвердзіў гэтую інфармацыю.
Захаваны будынак царкоўнай школы на суседняй з замкавай гарой (на заднім фоне Мікалаеўская царква)
Ну і, нарэшце, асноўная мэта паездкі - Палац Пацёмкіна і Галынскіх (сонца раптам сышло за хмары і здымкі атрымаліся не такімі маляўнічымі)
Последний раз редактировалось: alexBel (12 Feb 2014, Wed, 23:36), всего редактировалось 1 раз |
|
Вернуться к началу |
|
|
Лёха
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 15:30 Заголовок сообщения: |
|
|
alexBel писал(а): | дакладна такую ж вежу я бачыў у Чавусах і ў Шклове (праўда ў Шклове дах прасцей) і яшчэ быццам бы у Быхаве таксама. |
Ды ў Асіповічах такая ж.
І наколькі я зразумеў, праваслаўныя занялі замкавую гару? |
|
Вернуться к началу |
|
|
alexBel
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 15:34 Заголовок сообщения: |
|
|
Лёха писал(а): |
І наколькі я зразумеў, праваслаўныя занялі замкавую гару? |
а хіба не з самага пачатку царква на ёй была праваслаўнай? |
|
Вернуться к началу |
|
|
krytsyk
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 16:23 Заголовок сообщения: |
|
|
ў мяне пытанне - а ўвогулле замкавая вежа дзе нібудзь апісана??? раскопкі на нёй былі???? нажаль Археалогія Беларусі нічога не кажа, акрамя таго што там каля 600 кв. м раскапана... можа яшчэ якія каменныя падмуркі захаваліся.
ЗЫ: Леха, па Смалянскаму Замку - яго ўсеж такі раскопвалі |
|
Вернуться к началу |
|
|
krytsyk
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Лёха
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 18:16 Заголовок сообщения: |
|
|
alexBel
Дык ня ўсё ж замчышча. Ды й акрамя царквы там шмат чаго яшчэ было. Аддаваць у царкоўную ўласнасць помнікі культуры - верх варварства.
krytsyk
Падмуркі вежы нейкія познія, стагоддзе XVI-XVII падаецца, ды й ня факт, што вежы. Мясцовыя шо заўгодна могуць прыдумаць. Хаця цэнтральны слуп кажа пра архаічнасць. |
|
Вернуться к началу |
|
|
krytsyk
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 19:02 Заголовок сообщения: |
|
|
Дык ня ўсё ж замчышча. Ды й акрамя царквы там шмат чаго яшчэ было. Аддаваць у царкоўную ўласнасць помнікі культуры - верх варварства. |
а як жа ў Магілеве пасярод замчышча царква??? пры гэтым мясцовыя папы пасля таго як архі раскапалі катілаван, вырашылі з дапамогай экскаватара яго пашырыць ... што казаць, калгаснікі яны і ў РПЦ калгаснікі
Падмуркі вежы нейкія познія, стагоддзе XVI-XVII падаецца, ды й ня факт, што вежы. Мясцовыя шо заўгодна могуць прыдумаць. Хаця цэнтральны слуп кажа пра архаічнасць. |
ўсе роўна, калі ў Рыжкаве Ляўко вежу 17 ст. раскапаля, яна ў Археалогію трапіла |
|
Вернуться к началу |
|
|
Лёха
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 19:08 Заголовок сообщения: |
|
|
krytsyk
Дык у тым і сэнс, шо без разкопак тут пэўна ня скажаш, вежа ці склеп які. А так знойдзеш акамянелы бурачок - і адразу ўсё стане на свае месцы :D |
|
Вернуться к началу |
|
|
alexBel
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 20:12 Заголовок сообщения: |
|
|
Дык ня ўсё ж замчышча. Ды й акрамя царквы там шмат чаго яшчэ было. Аддаваць у царкоўную ўласнасць помнікі культуры - верх варварства. |
збольшага згодны ... аднак калі замкавая гара зарастае пустазеллем і непралазным хмызьняком, а на ёй штовечар здзяйсняюцца абрады прыёму ўнутр "добрага-недарагога" і адпаведна ўсё гэта асядае ў "культурным пласце" ХХI ст. то пачынаеш думаць:
"А можа лепш ..."
Напрыклад, калі я даведаўся пра асвятленні старажытных руін пад будаўніцтва царквы ў Галоўчыне ( http://globustut.by/golovchin/index.htm ) я адразу засмуціўся, а потым падумаў, а можа так і лепш ... бо хоць нейкі нагляд. (гісторыя скончылася шчасна, царкву пабудавалі не там)
да таго ж настаяцель айцец Андрэй сапраўды прывёў у парадак тэрыторыю замчышча а ў яго планах кансервацыя руін вежы. |
|
Вернуться к началу |
|
|
GlobusBelarusi Site Admin
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 23:00 Заголовок сообщения: |
|
|
Лёха писал(а): | Падмуркі вежы нейкія познія, стагоддзе XVI-XVII падаецца, ды й ня факт, што вежы. Мясцовыя шо заўгодна могуць прыдумаць. Хаця цэнтральны слуп кажа пра архаічнасць. |
Згодны. Пачакаем.
P. S. Гл. таксама http://globustut.by/krichev/zamk_ruiny |
|
Вернуться к началу |
|
|
GlobusBelarusi Site Admin
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 23:03 Заголовок сообщения: |
|
|
alexBel писал(а): | Я апраўдваў сябе мноствам спраў і дрэнным надвор'ем, хоць сапраўдная прычына была банальна простая - лянота. |
Я меркаваў, што я адзіны такі. :)
Добрыя здымкі. |
|
Вернуться к началу |
|
|
Лёха
|
Добавлено: 03 Mar 2013, Sun, 23:22 Заголовок сообщения: |
|
|
GlobusBelarusi писал(а): | alexBel писал(а):
Я апраўдваў сябе мноствам спраў і дрэнным надвор'ем, хоць сапраўдная прычына была банальна простая - лянота.
Я меркаваў, што я адзіны такі. :) |
А вось і не :D Нас цьма! |
|
Вернуться к началу |
|
|
alexBel
|
Добавлено: 04 Mar 2013, Mon, 16:42 Заголовок сообщения: |
|
|
GlobusBelarusi писал(а): | Добрыя здымкі. |
Дзякуй) |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|